מתנהלים נכון כלכלית כל הדרך אל התואר

החיים כסטודנט

החיים כסטודנט

להתנהל נכון כלכלית בתואר

ליהנות מהטבות שוות בחשבון

לפתוח חשבון ב-7 דקות

בין בחינה לעבודת גמר, החיים כסטודנט מציבים אתגר משמעותי גם בפן הכלכלי.

ההוצאות הגבוהות בתקופת הלימודים, בשילוב עם הכנסות נמוכות, עלולות להוביל לכניסה לחובות. אז מה עושים? בעזרת כמה צעדים פשוטים יחסית, תוכלו לשמור על התנהלות כלכלית מאוזנת עד לקבלת התואר הנכסף.

 

מלגה

במרבית המוסדות האקדמיים בישראל ניתן לקבל מלגה שתכסה את שכר הלימוד או חלק ממנו. הצטיינות בלימודים או התנדבות בפרויקטים שונים יכולות להוות בסיס טוב לבקשת מלגה. פרמטרים נוספים שעשויים להקנות לכם זכאות למלגה, הם אזור מגורים ורקע סוציו-אקונומי. תוכלו ללמוד על מגוון האפשרויות לקבלת מלגה באמצעות פנייה לאגודת הסטודנטים במוסד שבו אתם לומדים.
 

מגורים

אם החלום שלכם הוא לגור לבד, ייתכן שתצטרכו לדחות אותו עד לאחר סיום הלימודים. כסטודנטים, עומדות בפניכם אפשרויות מגורים זולות יותר: לגור עם ההורים במידת האפשר, לגור עם שותפים וגם לגור במעונות. בנוסף, כדאי לכם להכיר את פרויקט "כאן גרים", המחבר בין סטודנטים המחפשים מקום מגורים לבין אזרחים ותיקים הגרים לבדם. לפרטים נוספים על הפרויקט היכנסו לאתר "כאן גרים".
 

הנחות

כסטודנטים אתם זכאים למגוון הנחות. המשמעותית שבהן היא הנחה בארנונה, הנחה שמרבית הערים בישראל מעניקות לסטודנטים השוכרים דירה בתחומן. תוכלו לקבל מידע מלא אודות המסמכים שיש להציג והדרך להגיש את הבקשה באמצעות פנייה לרשות המקומית. בנוסף, חשוב (ומשתלם) לזכור כי כרטיס הסטודנט מעניק הנחות נוספות – החל מתחבורה ציבורית וכלה במופעים ואירועי תרבות.


ביטוח לאומי

כדאי לכם לבדוק מה הזכויות וההטבות להם אתם זכאים כסטודנטים. תוכלו לקרוא מידע נוסף באתר ״כל זכות״.

 

מענק השחרור מהצבא 

אם עדיין לא חלפו 7 שנים מאז שהשתחררתם מצה״ל, אתם זכאים למענק ולפיקדון אישי, שיוכלו לשמש אתכם למימון הלימודים. לפרטים נוספים בנושא זה היכנסו לאתר האגף והקרן לחיילים משוחררים.
 

עבודה

כל סטודנט יודע שעבודה במשרה חלקית היא עדיפה, במיוחד אם היא מאפשרת לעבוד במשמרות. אם אפשר, בחרו בעבודה הקשורה לתחום שאותו אתם לומדים. כדאי שתדעו, כי ישנם מקומות עבודה שישמחו לקלוט אתכם לעבודה במשרה מלאה לאחר סיום הלימודים, אם הוכחתם שאתם מתאימים ומוכשרים בעבודתכם.  


התנהלות שוטפת

כדאי שתרגילו את עצמכם לנהל רישום שוטף של ההוצאות וההכנסות שלכם, כדי לוודא שאינכם חורגים מההכנסות החודשיות שלכם. יש מגוון אפליקציות שיעזרו לכם בכך. דרכים נוספות לחסוך כסף הן למשל להשתמש בתחבורה ציבורית או ב-carpool במקום ברכב פרטי, ולשכור ספרי לימוד או לקנות ספרים יד שנייה מסטודנטים בוגרי הקורס, במקום לרכוש ספרים חדשים.


חשבון בנק

פתיחת חשבון סטודנט בבנק הפועלים תזכה אתכם בהטבות משמעותיות: פטור מעמלות עו"ש מרכזיות כמו: משיכה מבנקט, הפקדת צ'ק, משכורת ועוד. כרטיס אשראי חינם לשלוש שנים, 50% הנחה בהזמנת פנקסי צ'קים, הטבות ברכישת מטבע חוץ וניירות ערך, הלוואות למימון שכר הלימוד בתנאים מיוחדים ועוד המון הטבות הניתנות במסגרת מועדון הסטודנטים שלנו, פועלים VIS  -   Very Important Student .


חשוב לדעת

  • 100% הנחה מעמלות בסיסיות בעובר ושב המבוצעות על ידי פקיד או בערוץ ישיר ופטור מדמי ניהול מינימליים. כמפורט בתעריפון הבנק.
  • מתן האשראי ו/או קביעת מסגרת אשראי מותנה באישור הבנק ותנאיו לפי שיקול דעתו
  • אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.