מתחילים לחסוך

4 צעדים להתנהלות פיננסית נכונה

מתחילים לחסוך
4 צעדים להתנהלות פיננסית נכונה

 

25 יוני 2023


רוצים להתחיל לחסוך?

לכולנו יש מטרות שאנחנו רוצים להגשים בעתיד. רכישת רכב, שיפוץ הבית, מימון השכלה גבוהה, יציאה לחופשה משפחתית ועוד. הפקדה לחיסכון מאפשרת להפוך מטרות וחלומות כאלה למציאות. עם זאת, לעתים אנחנו "הולכים לאיבוד" בתוך ההוצאות השוטפות ולא ממש מצליחים לחסוך.
 

4 צעדים להתנהלות פיננסית נכונה שיעזרו לכם לסגל שגרה של הפקדת כספים לחיסכון



1 | שיקוף של תמונת המצב האמיתית

התנאי הראשון להתנהלות פיננסית נכונה הוא להיות מודעים למצבכם הכלכלי. לצורך כך, אספו את כל המסמכים והחומרים שמרכזים את ההכנסות, ההוצאות וההתחייבויות שלכם במשך חצי השנה האחרונה. כעת ערכו סיכום של תמונת המצב הפיננסית שלכם, בהתאם לנתונים שאספתם.

=> חשוב להכניס לרשימות הוצאות שנתיות קבועות, גם אם הן טרם שולמו במשך תקופת הבדיקה.

 

2 | בניית תקציב

הצעד הבא לאחר שיקוף המצב הקיים, הוא תכנון התקציב הרצוי. במסגרת שלב זה, יש לבחון אילו הוצאות אתם יכולים לצמצם, ולהקצות את הסכום הרצוי לכל אחד מהסעיפים. אם אתם חלק מתא משפחתי, חשוב לשלב את בן או בת הזוג בתהליך, ולהגיע יחד להחלטות משותפות. כדאי לשלב גם את הילדים בחשיבה על המקומות בהם ניתן להצטמצם, וגם לתת להם להיות אחראיים על החיסכון בתחום מסוים, כמו למשל בצריכת החשמל בבית. ההתנסות והמעורבות הפעילה בתהליך תחשוף את הילדים לעקרונות בסיסיים של חינוך פיננסי, ותאפשר להם לסגל לעצמם הרגלים להתנהלות פיננסית נכונה כבר בשלב מוקדם בחייהם.

=> לאחר שסיימתם בבניית התקציב, בדקו איזה סכום נותר לכם בכל חודש לחיסכון.

 

3 | התנהלות בהתאם לתקציב

לא מספיק לבנות תקציב מפורט, צריך גם לחיות על פיו במהלך השגרה היומיומית. רשמו באופן קבוע כל הוצאה, על מנת שתוכלו לעקוב כראוי אחר המידה שבה אתם מצליחים להתנהל על פי התקציב בפועל. הסתבר לכם שהסכום שהקציתם לאחד מסעיפי התקציב נמוך מדי? תוכלו לתקן אותו, אבל זכרו לבצע את ההתאמות הנדרשות בסעיף תקציבי אחר, על מנת לשמור על האיזון שאליו הגעתם בבניית התקציב המקורי.

=> הכלל החשוב ביותר בהתנהלות על-פי תקציב הוא לא לסטות מסך התקציב הכולל.

 

4 | הגדרת מטרות ויעדים לחיסכון

באמצעות הגדרת המטרות שלכם וקביעת סדר העדיפות ביניהן, תוכלו להחליט לאן ובאיזה אופן להקצות את הסכום שנותר לכם בכל חודש לחיסכון. כשאתם מגדירים את המטרות השונות, שימו לב שהן יהיו ספציפיות, תחומות בזמן ותחומות בסכום. למשל: חיסכון לטיול בת-מצווה בעוד 3 שנים, כשהסכום הנדרש הוא כ-10,000 ₪, מצריך חיסכון חודשי של כ-280 ₪.

=> כדאי להעביר את הסכום החודשי לחיסכון מיד עם קבלת המשכורת.

חשוב לדעת

  • אין לראות באמור ייעוץ השקעות המותאם לצרכיו של כל אדם. 
  • תנאי החיסכון/הפיקדון יהיה כפי שייקבע בהסכם בין הבנק ללקוח. 
  • הבנק רשאי בכל עת להפסיק ולקבל הפקדות. 
  • האמור לעיל ניתן כמידע בלבד ואין לראות בו משום הצעה לקבלת פיקדונות או חיסכונות.